Van Wanrooij

Van Wanrooij is een bouwconcern dat zich bezighoudt met de bouw en ontwikkeling van woningen. Daarnaast ontwikkelen ze bouwconcepten, hebben ze een showroom met keukens, badkamers en tegels en beleggen ze in vastgoed. Met meer dan 350 werknemers behoort het bedrijf tot de toonaangevende bouwondernemers van Nederland.

Forse groei zorgde voor behoefte aan stuurinformatie

Van Wanrooij groeide afgelopen jaren hard. Hierdoor ontstond de behoefte aan meer inzicht in belangrijke data om het bedrijf beter te kunnen sturen. “We zetten duizenden keukens en badkamers per jaar weg in de markt. Afgelopen jaren steeg dat aantal aanzienlijk”, vertelt Ilse Scholtes, directie-assistent bij Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling.

Voor de dagelijkse administratie werkt het bedrijf met bedrijfsspecifieke software. Volgens Scholtes ‘een prima pakket’. “Alleen geeft het ons geen overkoepelend inzicht. Het zijn losse lijsten vol cijfers waarop je als ondernemer zelf moet reageren. Door onze toegenomen bedrijfsomvang hebben we behoefte gekregen aan een business intelligence-tool die voor ons de cijfers interpreteert. Een tool dus die ons proactief wijst op afwijkende cijfers of zaken die we in de gaten moeten houden.”

Succesvolle implementatie

Begin 2017 startte Van Wanrooij een nieuwe zoektocht naar een passend KPI-dashboard. Drie partijen werden uitgenodigd. De keuze viel op Growteq. “Vanwege eerdere ervaring in onze branche en vanwege de harde planning die ze konden overleggen op ons programma van eisen”, licht Scholtes toe.

Tijdswinst en efficiency

Van Wanrooij heeft dankzij de dashboards continu zicht op de actuele omzet (afgezet tegen de verwachting), servicegraad (aantal meldingen en het verloop van de afwikkeling), interne workflow (orderverwerking, bestellingen en planning) en de stand van zaken bij leveranciers en onderaannemers. “Superfijn om al deze zaken nu eenvoudig te kunnen monitoren. Het mooie is dat we op hoofdlijnen zaken constateren en via de dashboards ook direct kunnen doorklikken op detailniveau. Het gebruiksgemak van dit pakket is groot.”

Growteq over dit project

Check!

  • QlikSense geïmplementeerd
  • Beschikbare data geïmporteerd
  • Selfservice solution
  • Visuele analyses
  • Verbeterde bottom-line

500 customers served
We are happy to help you!

Toegepaste technieken

Qlik Sense

Qlik Sense: modern data analytics platform Qlik Sense is een van de krachtigste business intelligence tools voor analyse en management rapportages. Qlik Sense brengt de data uit je verschillende software…
Meer informatie