Ritoptimalisatie en Business Intelligence

Het proces om goederen van A naar B te brengen – op tijd, op een efficiënte manier en natuurlijk tegen de laagste kosten is de missie van velen logistieke dienstverleners. De sector heeft alleen te maken met veel verschillende partijen, met elk een eigen datasysteem. Dit betekent dat logistieke bedrijven beschikken over een grote hoeveelheid data. De noodzaak om te beschikken over goede oplossingen, die accuraat data verzamelen en snel inzicht verschaffen, is daarom onontbeerlijk.

Gebruik transportgegevens om de bedrijfsvoering te verbeteren

Transportbedrijven beschikken tegenwoordig over een groot aantal IT-systemen die allerlei verschillende soorten gegevens registreren en opslaan, zoals een TMS en WMS, boordcomputers, financiële systemen, personeels- en klantenbestanden en wagenparkbeheergegevens.

Growteq ontwikkelt sinds 2013 datagedreven oplossingen voor de sector transport en logistiek. Onze datawarehouse-specialisten hebben kennis van de veelgebruikte systemen binnen de sector en koppelen deze aan een centraal datawarehouse. Onze BI specialisten hebben standaard rapportage templates die inzicht bieden in de volgende KPI’s:

  • Omzet, kosten en marges
  • Transportroutes en pick-ups & drop-offs
  • Beladingsgraad, orders en percentage op tijd
  • Laad- en lostijden (per chauffeur of voertuig)
  • CO2-uitstoot

Alle waarden kunnen worden gegroepeerd per tijdsperiode, zoals per jaar, kwartaal of maand, om trends binnen een gegeven tijdspanne visueel weer te geven. Ook kunt je inzoomen op order-, klant-, rit-, voertuig- en chauffeursniveau.

No results found.

Deze logistieke dienstverleners maken al gebruik van onze data- en brancheoplossingen: